En minä, vaan nuo muut!

Palkka on pieni.

 

Pomokin on ihan sieltä.

 

Jos muut olisivat toisenlaisia, minäkin voisin (joskus) antaa periksi.

 

Suomessa on jo aika hyvin sisäistetty, kuinka tärkeää hyvä ja avoin johtaminen on niin työilmapiirille, tulokselle kuin hyvinvoinnillekin. Sitä paitsi, ihan näin tavallisen kaduntallaajan mielestä, on yksinkertaisesti hurjan paljon kivempaa mennä töihin paikkaan, jossa arvostetaan ja luotetaan.
 
Vaikka johtamisessa on toki vielä petrattavaa, voisi työporukassakin joskus miettiä, kuinka suhtaudumme asioihin ja toisiin ihmisiin. Rohkaistuen voisi jopa sanoa, että myös meidän pitäisi katsoa peiliin.
 
Alun toteamus pielessä olevista asioista on varmaan usein sinänsä totta. Palkalle voi harvoin tehdä mitään, toista ihmistäkään ei voi muuttaa – vaikka, ah, niin hartaasti olen minäkin yrittänyt muita ihmisiä opettaa toimimaan toisin – mutta jotain voisi tehdä: muuttaa omaa asennetta.

 

HR-ihmisen ratkaisuehdotuksia 


Puranko pahaa tuultani tai turhautumistani työkavereihin? Muistanko toivottaa hyvää huomenta aamuisin vai jääkö se vielä hieman unisena sanomatta? Usein ulkoistamme epämukavan olomme syyt muille – kollegoille tai esimiehille. Toisaalta me kaikki tiedämme, miten kivaa on sellaisen työkaverin kanssa, joka on hyvällä tuulella ja antaa auliisti apuaan. Voisinko minäkin olla sellainen?
 
Ihan kokeeksi voisi vaikka ajatella, että pomo ei teekään kaikkia juttuja silkkaa ilkeyttään, jotta juuri minun taakkani kasvaa. Monet asiat – niin tylsää kuin se onkin – tulevat yhteisistä pelisäännöistä ja päätöksistä. Kaikki työt eivät ole kivoja, vaan jokaiselle yleensä siunaantuu rutiineja tai epämiellyttäviä puhelinsoittoja tai muita hommia, jotka mieluummin jättäisi väliin tai delegoisi muille. Ikävä kyllä työpaikka ei ole kuin rusinapulla, josta poimitaan sattumat, vaan työtä tehdään tiettyyn tavoitteeseen pääsemiseksi. Se, että ei aina ole kivaa, ei kuitenkaan pääsääntöisesti ole muiden vika, ei edes pomon, joka saa parempaa palkkaa.
 
Juuri minä voin tänään olla hyvä työkaveri – olenpa sitten alemmalla tai ylemmällä oksalla. Kun mieli pysyy avoimena uuden oppimiselle, koko työyhteisö peukuttaa.


Jätä kommentti

Kommentit käyvät moderaattorin tarkistuksen läpi, hetkinen...