Bisneskoutsi on nyt Humando, uusi nimi, mutta tutut palvelut. Käy www.humando.net -sivuilla ja jätä palautetta. Kiitos! Nämä sivut sulkeutuvat huhtikuun aikana.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi ihmeessä hankkisin yritykseeni henkilöstöosaamista?

Henkilöstöhallinnon ammattilainen keventää merkittävästi yrittäjän työkuormaa. Selkeät käytännöt ja yhteiset pelisäännöt lisäävät henkilöstön kokemusta tasapuolisesta kohtelusta, mikä näkyy työntekijöiden parempana sitoutumisensa työhönsä. Hyvällä henkilöstöjohtamisella myös ennakoidaan riskejä.

 

Pienyrittäjällä ei ole varaa omaan vakituiseen henkilöstöpäällikköön?

Kyllä, asia on todellakin niin, ettei pieneen yritykseen kannata palkata omaa henkilöstöpäällikköä vakituiseen työsuhteeseen. Bisneskoutsi on perustettu juuri tähän tarpeeseen, eli meiltä voi hankkia henkilöstöasioiden osaajan osa-aikaiseen tarpeeseen. Hinnoittelumme perustuu asiakaskohtaisesti määriteltyyn työmäärään ja -sisältöön. Monessa tapauksessa jo n. 20 – 25 tunnin kuukausittainen työmäärä riittää perusasioiden ylläpitoon ja siinä ohessa keskeisimpiin kehityskohteisiin. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme hinnoittelusta lisää. 

 

Onko henkilöstöpäällikkö esimies?

Ei ole. Henkilöstöpäällikkö on usein asiantuntijaroolissa, ja vastaa henkilöstöön liittyvien prosessien ja toimintatapojen kehittämisestä sekä ylläpidosta. Henkilöstöpäällikkö toimii esimiesten apuna erilaisissa henkilöstökysymyksissä, mutta työnjohto-oikeutta hänellä ei ole. (Ellei ole omia työntekijöitä, esimerkiksi palkanlaskijoita.)

 

Ajaako henkilöstöpäällikkö työntekijöiden etua?

Henkilöstöpäällikkö on yrittäjän ja esimiesten työpari, ei työntekijöiden edustaja. Monet henkilöstöön liittyvät asiat kyllä paranevat ja selkenevät osaavan henkilöstöpäällikön työn tuloksena, mikä puolestaan lisää työntekijöiden sitoutumista työpaikkaansa.

 

Tarvitseeko Bisneskoutsilta ostettu henkilöstöpäällikkö oman työtilan?

Ei tarvitse. Toimimme sopimuksen mukaan sekä asiakkaan tiloissa että etänä puhelimen, sähköpostin ja Skypen välityksellä. Asiakkaan ei tarvitse hankkia erillisiä tarvikkeita, tietokonetta, työpistettä tai muuta kalustusta ottaakseen meiltä henkilöstöosaajan käyttöönsä.

 

Miten henkilöstöpäällikön työtä voidaan mitata?

Käytössämme on erilaisia mittareita, jolla voimme mallintaa henkilöstöasioihin investoitujen eurojen tuottavuutta. Henkilöstöpäällikkö tekee yhteistyötä yrittäjän, johdon ja esimiesten kanssa – pitkäjänteisellä työllä tätä kautta saadaan merkittävä nousu yrityksen käyttökatteeseen.